top of page

LED-lys terapi

Lysterapi med LED-lys er en behandlingsform som passer for alle hudtyper, og er en behandling som kan utføres selv på sommerhalvåret.

LED-lyset skal i følge forskere trenge inn i huden og endre cellestrukturen i elastin proteinet som gir huden elastisitet, ved å fjerne vannmolekyler som setter elastinet ut av funksjon. Med flere behandlinger skal dette gi huden spensten og smidigheten tilbake, noe som vil redusere rynkene.

LED-behandling er relativt nytt innenfor skjønnhetspleien. Til og begynne med trodde man at det var nødvendig å bruke laser for å oppnå ønsket resultat, men man har funnet frem til at LED-lampene er langt mer skånsomme mot huden i tillegg til at de er svært virkningsfulle. Dette er en trygg behandling uten smerte, foto-aldring og arr.

Genosys LED-Lys har ulike bølgelengder (423nm-640nm), og finnes i fire forskjellige farge-lys (blått, rødt, gult og grønt)De ulike fargene angriper ulike problem:

Blått LED-lys (423 nm, penetrasjons dybde 1mm) er spesielt tilegnet å bruke til en akne hud. Lyset dreper akne bakterien, regulerer talgproduksjonen, forebygger infeksjon og nye hudutbrudd.

Det røde LED-lyset (640 nm, penetrasjons dybde 1-6mm) går dypere ned i vevet og øker blodsirkulasjonen, det igjen gir økt kollagen og elastin produksjonen, forbedret hudtone og glød, det røde lyset er også smertelindrende.

Gult LED-lys (583 nm, penetrasjons dybde 1-2mm) reduserer rødhet, bedring av rosacea og tidlig stadium av helvetesild.

Grønt LED-lys (532 nm, penetrasjons dybde 0,5-2mm) virker beroligende og er med på å styrke en sensitiv hud, lyset gir fukt og er fin å bruke til en pigmentert hud.

Behandlingen er en “no hands on” behandling hvor du ligger og slapper av med lysterapi i 20 min. Behandlingen kan gjøres alene eller i kombinasjon med andre behandlinger klinikken har å tilby. Lysterapi er blant annet helt perfekt å bruke etter en microneedling eller en peeling behandling, for å øke effekten av behandlingen.

bottom of page